skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 33 – 2014: tilskudsblanding

Tilskudsblanding

SPØRGSMÅL

Kære R,

Nu har jeg forgæves ledt internettet igennem for svar på min undren. MIn datter har fra fødslen fået Hipp MME og hun trives perfekt. Hun er nu knap 8 mdr og så småt begyndt at spise 2 mindre måltider om dagen (grød + fingermad/opskrifter og anbefalede produkter fra din bog “BABY”).

Uden at tænke videre over det, gik vi over til Hipp 2 for en måneds tid siden, men forleden slog det mig at det jo ikke er MME, men en tilskudsblanding!! Er straks tilbage på Hipp 1 (MME), for jeg tænker at det jo er det hun skal have. Hun spiser ca. 4 x 180 ml dagligt.

Hva er dit råd ift. tilskudsblanding eller MME? Skal jeg fortsætte med MME (Hipp 1).

Pft. mange tak for dit svar, dinenyhedsbreve, facebook råd etc etc.

Lena

 

SVAR

Kære Lena

Tak for dit spørgsmål om modermælkserstatning for og de pæne ord om det, jeg deler!

Tilskudsblandinger ligner modermælkserstatning meget, men er lidt rigere på kalorier, mineraler og protein. Det er ikke klogt at give barnet flere mineraler, end det har behov for, da det kan belaste nyrerne og indebære overdosering af f.eks. jern. Modermælkserstatning skal være fuldgyldig, dvs. den skal fuldt kunne dække det lille barns behov. Det skal tilskudsblandning ikke.

Sundhedsstyrelsens holdning er, at der ud fra et enæringsmæssigt synspunkt ikke er grund til at skifte eller supplere med tilskudsblanding. Det er jeg enig i. Jeg vil derfor anbefale, at du giver dit barn modermælkserstatning. Så det var godt, at du gik tilbage til Hipp 1.

Som du kan få uddybet i min bog BABY, er der fordele og ulemper ved de forskellige former for modermælkserstatning. Jeg anbefaler derfor at veksle mellem de typer, som jeg anbefaler i BABY.

Kærligst R.

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top